Wednesday, March 23, 2011

Interview Datang Lagi..Aduh!!!



google image
Blablabla...lagu kesha kedengaran dari handsetku..mintak diangkat..

May I speak to Ms Nini. aduh..confirm panggilan untuk interview.

Maklumlah dah dekat 2 bulan lebih aku menganggur sejak berhenti kerja dari Habib Jewels. Memang desperate sangat nak kerja. dah x larat nak jadi suri rumah tangga. kebosanan yang amat gila.

Aku pun layan la recruitment consultant tu..aku di offer kerja sebagai Boutique Supervisor di Royal Selangor dengan gaji almost 4k. 

Deskripsi tugas yang aku perlu lakukan sama lah dengan pengalaman kerja aku sebelum ni di Habib Jewels dan Pizza Hut perlu handle staff, running business operation dan handle high end customers. huh..besar tanggungjawab yang perlu aku pikul. 

Ni semua gara2 aku pandai speaking London. once dah terjebak dengan kerja berkaitan customer service selamanya la kita akan dioffer dengan kerja berkaitan tu jugak. 

Huh,sememangnya aku dah bosan dengan keje berkaitan dengan customer ni. aku dah x larat nak layan customer yang berprofil tinggi..ala Datuk vs Datin. 

Kalau kat Habib Jewels tu ada gak orang2 yang berstatus rendah dan sederhana tapi kalau Royal Selangor ni confirmla orang2 kaya je yang mampu beli. huh..sedia maklmumla resmi orang kaya ni kebanyakan dari mereka cerewet nak mampus. 

Kadang2 bukan orang kaya je cerewet orang x berapa nak kaya kadang2 lagi cerewet dari orang yang betul2 kaya. hai..dah nasib badan memang rezeki aku kat kerja macam ni. 

Aku mesti terima sebab kalau x kerja sape mau bayar hutang2 aku. Kenalah tolong husband x bolehla biarkan dia pikul beban sorang2. Lagipun aku kena gak menyumbang pada negara kalau tak buat penat je aku belajar sampai degree.

Ape2 pun esok aku kena prepare yang TERBAEK....untuk interview. hope success!!





Nota bibir seksi:)

teringat masa keje kat habib jewels dulu almost 2 jam aku kena layan customer orang kaya tapi kedekut nak mampus. nak beli emas semua nak murah siap kena ikut kriteria yang dia nak. last2 x jadi beli..memang ekna sumpah haram jadah dengan aku. semuanya nak murah ikut selera dia, apa dia fikir itu kedai bapak dia yang punya!!!

7 comments:

Herr Faiz Jalaludin said...

err...tumpang tanye, klau sales person kat habib,,gaji dlm brape ek?

Herr Faiz Jalaludin said...

gaji org2 yg jge kaunter tue..brape ek? sebb, mcm berminat..tp, klau dpt msuk designer/styling line..lgi best..

NiNi-Ab said...

hi..tq 4 ur comment.sales assistant basic rm 1100. x termasuk ot n incentive jualan. kalau cashier pun lbh kurang gaji mcm tu.sometimes blh dpt smpi 2k kalao time bz..tryla kalo berminat cuma 1 je pesanan jgn masuk showroom alpha angle wangsa maju n mid valley

zaireen said...

sis, if as retailers brape gaji kt HJ? Sy ada interview next month kat ampang.

NiNi-Ab said...

dik, akk x pena dgr plak jwtn retailers kat habib.sales assistant agaknye.rm 1000 basic tp depend gak pd pengalaman u blh demand lbh.habib kasi punye..company bsr ma..x termasuk komisyen n ot taw...

Mama Qist said...

mcm best je krja kt habib, stp hari sakit mata tgk emas. sis klu tak lancar bi bolh ke krja kt habib.? org kaya mmg selalu mcm tu, dorg hnya nk survei je dulu, esok lusa msti dtg blik nk beli.. org kaya mmg selalu kdekut.

Anonymous said...

Sis hehehe tumpang tanya ye...knp dgn showroom yg dkatmid valley 2...sb sy ada diofer keje kat sana..tp takut la plak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...